sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Puhdas viikonloppu

Tämä viikonloppu oli omistettu saippuan tekemiselle. Ilmottauduin Harjulan kansalaisopiston saippuan teko kurssille, joka järjestettiin tänä viikonloppuna. Kurssille oli ilmottautunut kymmenen ihmistä, joista viime hetkellä neljä peruutti. Paikalle saapuneet saivat siis hyvin perusteellista opetusta ja välineet riittivät kaikille. Itse sain aikaiseksi kahdella ja puolella kilolla 32 uniikkia saippua. Määrä on sangen vaatimaton, kun ajattelee, että useimmat käyttivät yli neljä kiloa saippuamassaa.





Ja nyt muutama lähikuva. Nämä narussa roikkuvat simpukan malliset saippuat kirjaimellisesti haisevat. Vaaleanpunaisessa on hajusteena ruusu ja ruskeassa terva. Tervasaippuaan en lisännyt lainkaan väriainetta. Terva värjäsi itsestään hyvin tummaksi. Haju on hyvin voimakas.





Kaikenlaisia pikkuesineitä täytyi tientenkin saippuoihin tunkea. Nappisaippua on ehkä kaikista saippuoista oma suosikkini. Kukkasaippuaan lorautin hunajaa joukkoon. Väri muuttui vähän kellertäväksi, mutta hunajan hajuan en kyllä huomaa. Simpukkasaippuassa on pohjalle (kuvan näkymättömiin) ripoteltu seessaminsiemenia. En tiedä miten ne toimivat pesutilanteessa. Hyvältä ne ainakin näyttävät.





Kaikista kukkasaippuoista tuli oikein söpöjä. Vasemman alareunan kukkasaippuassa on värjätty yläosa punaiseksi ja pohja vihreäksi. Valitettavasti valokuvan kuvakulmasta kukka näyttää vain ruskealta.





Näistä kaikista tuli hyvin jänniä saippuoita. Yläreunan saippuaan on ripoteltu aniksen siemeniä. Saippua tuoksuu ihanasti anikselta. Ruskeassa saippuassa sekoitin massaan kanelia, inkivääriä ja kardemummaa. Kaneli värjäsi saippuan lähes kokonaan ruskeaksi. Kaneli siinä myös voimakkaimmin tuoksuu. Alimmassa saippuassa on saippuaan ripoteltu merisuolaa. Suola tekee saippuan kovemmaksi ja hoitaa myös ihoa.





Luffasienisaippuaan lisäsin sitruunan tuoksua. Luffasientä olen aina halunnut kokeilla. Tämän saippuan pidän ainakin itse. Haluan kokeilla miltä se tuntuu käytössä.





Tässä yleiskuva kaikkien kurssilaisten tuotoksista. Tässä ei ole vielä edes kaikki. Monet tekivät sarjatuotantona yhdenlaisia saippuoita, mutta minä keskityin enemmän uniikkivalmistukseen. Yhdessä oli kiva tehdä ja toisilta sai paljon ideoita. Kantapään kautta tuli opittua paljon, mutta onneksi saippuan voi aina sulattaa uudestaan. Saippuoita oli kiva tehdä. Valitettavasti lainsäädäntö on tehnyt niiden myymisen aika hankalaksi.





Kurssilla annettiin myös vinkkejä lahjapakkauksien väsäämiseen. Seuraavaksi sitten siirrynkin paperiaskarteluun ennen kuin voin antaa saippuoita eteen päin.

1 kommentti:

  1. Minäkin sain yhden "nappisaippuan".En vaan
    ole vielä löytänyt sille arvoistaan saippua-
    koteloa.

    t.Äiti

    VastaaPoista