perjantai 8. lokakuuta 2010

Ensimmäinen valmis työ

Kestää ja kestää... Blogin päivitys on ollut ihan toivotonta. Mitään en ole saanut aikaiseksi. Koulu on jotenkin vienyt kaiken ajan.

Ensimmäinen jakso koulua on nyt takana. Lähinnä ollaan opeteltu kultasepän eri perustekniikoita. Ollaan sahattu, hiottu, filssattu, kiillotettu ja juotettu. Ensimmäisenä varsinaisena työnä tehtiin paperiveitsi. Mitat annettiin valmiina, mutta kahvaosan kuvioinnin sai jokainen suunnitella itse. Teräosa piti kiillottaa, mutta kahvaosan sai jättää mattapintaiseksi. Minulta syntyi tällainen melko yksinkertainen veitsi. Jatkossa pitää muistaa välttää tai olla ainakin kovin tarkka symmetristen muotojen kanssa. Silmä kun kovin helposti huomaa poikkeamat ja tämän veitsi-paran kuviointi on kovin kaukana symmetrisestä. Työn menin kuitenkin lunastamaan, mutta en aio pitää sitä itselläni. Veitsi menee "kiitos-lahjaksi". Toivottavasti ei tarvitse sitä kovin usein itse katsella.2 kommenttia:

  1. Se mikään epäsymmetrinen ole... Koita muistaa, ettei kukaan muu niitä sun mielestä valtavia virheitä kuitenkaan huomaa. Se on hieno, koita elää sen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. paperiveitsi on aivan upea ja olemme lahjasta todella ylpeitä
    terveisin kivikylän kahjot

    VastaaPoista